-
0
- Drikke
- Kjøkkenutstyr
- Maismel og Tortillas
- Meksikanske spesialiteter
- Salsa, Mole, Krydder og Sauser
- Snacks
- Tørket chili
-
Merker
- Nyheter
- Tilbud
Handlekurven er tom
Denne passer til så og si alt du legger på grillen!
Du trenger:
1/2 boks chipotle i adobo, med sausen
2 ss honning
2 ss brunt sukker
0,6 dl soyasaus
1 dl vann
Litt salt
Kjør chipotle med litt adobosaus, honning, sukker og 1 dl vann i en blender. Varm så blandingen opp til kokepunktet og la det småkoke til det har en konsistens som tomatpuré. Rør hele tiden for å unngå at det brenner seg. Ta kjelen av varmen og tilsett soyasausen. Ha i litt ekstra vann om nødvendig. Kjøl ned og sjekk om det trengs salt. Vanligvis er det ikke nødvendig fordi soyasausen er forholdsvis salt.
Pensle Salsa Negra på maten som skal grilles, grill, servér og nyt!
Oppskrift på grillet svineribbe, som vist på bildet, finner du i boken Mexican Mama på side 110, sammen med mange andre fristende meksikanske retter.
Mexican Mama, slowfood servert ganske raskt, er en reise i dufter og smaker fra det meksikanske kjøkkenet.
Boken er skrevet og komponert av Tone Dahl & Lisa Westgaard, og publisert av Cappelen Damm.
Du trenger:
- 2-4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ts tørket meksikansk oregano (klikk her) Bruk litt mindre dersom du ikke har den meksikanske varianten
- 1 ts malt spisskummen* (eller 1 ts spisskummenfrø, ristet i panne og malt)
- 1 ts malt koriander* (eller 1 ts korianderfrø ristet i panne, og malt)
- 2 ss paprikapulver*, gjerne røkt
- 1-2 ss Chipotle / Ancho (eller annen chili) i flak, pulver eller en kombinasjon. Du finner tørket chili her.
- 2 ts havsalt
*Spisskummen, koriander og paprika (røkt og urøkt) finner du i butikken vår på Sunkost Gunerius, eller andre dagligvareforretninger. Krydderblandingen består av frisk hvitløk, og må derfor oppbevares i kjøleskap. Hvis du ønsker å lage krydderblandingen med hvitløkspulver kan du smake deg frem til din egen variant med for eksempel 1-2 ts hvitløkspulver.
Oppskriften finner du på side 133 i boken, som du får kjøpt hos oss på Sunkost Gunerius, eller her.
Mexican Mama, slowfood servert ganske raskt, er en reise i dufter og smaker fra det meksikanske kjøkkenet.
Boken er skrevet og komponert av Tone Dahl & Lisa Westgaard, og publisert av Cappelen Damm.
Du trenger:
4 hvetetortillas, medium størrelse (Vi anbefaler Gran Luchito Street Tacos)
1 tørket pasilla chili (klikk her)
5 cm hel canela, eller 2,5 cm kanelstang
250g mørk sjokolade (klikk her)
Fingersalt
Brekk opp pasillaen og fjern stilk, frø og vegger. Tørrist pasilla, og knus den i en morter.
Tørrist canela/kanelstangen (s.222) og knus den i en morter. Brekk så sjokoladen i grove biter (se bildet). Varm tortillaene kjapt på hver side i en panne slik at de blir myke. Oppbevar dem i et håndkle. Legg så en tortilla i pannen på medium varme. Legg sjokolade på halve tortillaen og dryss over chili, kanel og litt salt. Brett den i to som en halvmåne, og la sjokoladen smelte uten å bli rennende.
Varmes på begge sider og serveres med en gang.
Velbekomme!
Mexican Mama, slowfood servert ganske raskt, er en reise i dufter og smaker fra det meksikanske kjøkkenet.
Boken er skrevet og komponert av Tone Dahl & Lisa Westgaard, og publisert av Cappelen Damm.
Hvordan lager man ekte maistortillas med Masa Harina? Enkelt!
Her er en step-by-step guide til perfekte hjemmelagde tortillas.
Oppskriften gir 10-12 medium store tortillas, og er forøvrig helt naturlig glutenfri!