Chocodillas
Dessert fra boken Mexican Mama levert på en enkel og fristende måte.
Du trenger:
4 hvetetortillas, medium størrelse (Vi anbefaler Gran Luchito Street Tacos)
1 tørket pasilla chili (klikk her)
5 cm hel canela, eller 2,5 cm kanelstang
250g mørk sjokolade (klikk her)
Fingersalt
Brekk opp pasillaen og fjern stilk, frø og vegger. Tørrist pasilla, og knus den i en morter.
Tørrist canela/kanelstangen (s.222) og knus den i en morter. Brekk så sjokoladen i grove biter (se bildet). Varm tortillaene kjapt på hver side i en panne slik at de blir myke. Oppbevar dem i et håndkle. Legg så en tortilla i pannen på medium varme. Legg sjokolade på halve tortillaen og dryss over chili, kanel og litt salt. Brett den i to som en halvmåne, og la sjokoladen smelte uten å bli rennende.
Varmes på begge sider og serveres med en gang.
Velbekomme!
Mexican Mama, slowfood servert ganske raskt, er en reise i dufter og smaker fra det meksikanske kjøkkenet.
Boken er skrevet og komponert av Tone Dahl & Lisa Westgaard, og publisert av Cappelen Damm.