Til kassen
Totalt: 0

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-

Tacos Al Pastor

En enkel, smaksrik og historisk meksikansk gaterett!

Du trenger:

1.5 kg svinebog, utbeinet
2 ss achiote paste
2 ss guajillo chilipulver
2 ss løkpulver
1 ss hvitløkspulver
1 ts nelik, malt
1 ss oregano
1 ss spisskummin
1 ss salt
1 ss pepper
150 ml hvitvinseddik
220 ml ananasjuice
1 stk ananas

Til servering
30 stk maistortilla, små
1 stk rødløk, finhakket
1 pakke(r) koriander, finhakket
1 glass salsa
lime

Fremgangsmåte:

  1. Skjær svinebogen i 1 cm tykke skiver, og plasser i en stor bolle.
  2. I en separat bolle, visp sammen achiote paste, chilipulver, hvitløkspulver, oregano, spisskummen, salt, pepper, eddik og ananasjuice til en klumpfri marinade. Hell marinaden over kjøttet, dekk til med plast å la stå i minst 2 timer, og opp til 3 dager. 
  3. Forvarm ovnen til 180C og kle et stekebrett med bakepapir eller aluminiumsfolie.
  4. Skrell ananasen og del den i 2 cm tykke skiver. Plasser 2-3 skiver ananas oppå hverandre på stekebrettet og kjør et grillspidd igjennom midten så det står stødig.
  5. Tre det marinerte svinekjøttet på grillspiddet og avslutt med ananas (det skal se ut som en shawarma/dönerkebab.)
  6. Sett stekebrettet nederst i ovnen og la spiddet stå vertikalt. Stek i 1,5 timer til kjøttet er brunt og litt «brent» i kantene.
  7. La kjøttet hvile i 10 minutter, før du skjærer av tynne biter av kjøttet og ananasen ved å skjære vertikalt gjennom spiddet.
  8. Server på varme maistortillas med, finhakket løk, koriander, salsa og en liten skvis lime.

Tips: Du finner både achiote, guajillo, krydder, salsa og maistortillas på Sunkost Gunerius.