Tacos Al Pastor
27.11.2023
En enkel, smaksrik og historisk meksikansk gaterett!
Du trenger:
1.5 kg svinebog, utbeinet
2 ss achiote paste
2 ss guajillo chilipulver
2 ss løkpulver
1 ss hvitløkspulver
1 ts nelik, malt
1 ss oregano
1 ss spisskummin
1 ss salt
1 ss pepper
150 ml hvitvinseddik
220 ml ananasjuice
1 stk ananas
Til servering
30 stk maistortilla, små
1 stk rødløk, finhakket
1 pakke(r) koriander, finhakket
1 glass salsa
lime
Fremgangsmåte:
- Skjær svinebogen i 1 cm tykke skiver, og plasser i en stor bolle.
- I en separat bolle, visp sammen achiote paste, chilipulver, hvitløkspulver, oregano, spisskummen, salt, pepper, eddik og ananasjuice til en klumpfri marinade. Hell marinaden over kjøttet, dekk til med plast å la stå i minst 2 timer, og opp til 3 dager.
- Forvarm ovnen til 180C og kle et stekebrett med bakepapir eller aluminiumsfolie.
- Skrell ananasen og del den i 2 cm tykke skiver. Plasser 2-3 skiver ananas oppå hverandre på stekebrettet og kjør et grillspidd igjennom midten så det står stødig.
- Tre det marinerte svinekjøttet på grillspiddet og avslutt med ananas (det skal se ut som en shawarma/dönerkebab.)
- Sett stekebrettet nederst i ovnen og la spiddet stå vertikalt. Stek i 1,5 timer til kjøttet er brunt og litt «brent» i kantene.
- La kjøttet hvile i 10 minutter, før du skjærer av tynne biter av kjøttet og ananasen ved å skjære vertikalt gjennom spiddet.
- Server på varme maistortillas med, finhakket løk, koriander, salsa og en liten skvis lime.
Tips: Du finner både achiote, guajillo, krydder, salsa og maistortillas på Sunkost Gunerius.