Salsa Negra
Denne passer til så og si alt du legger på grillen!
Du trenger:
1/2 boks chipotle i adobo, med sausen
2 ss honning
2 ss brunt sukker
0,6 dl soyasaus
1 dl vann
Litt salt
Kjør chipotle med litt adobosaus, honning, sukker og 1 dl vann i en blender. Varm så blandingen opp til kokepunktet og la det småkoke til det har en konsistens som tomatpuré. Rør hele tiden for å unngå at det brenner seg. Ta kjelen av varmen og tilsett soyasausen. Ha i litt ekstra vann om nødvendig. Kjøl ned og sjekk om det trengs salt. Vanligvis er det ikke nødvendig fordi soyasausen er forholdsvis salt.
Pensle Salsa Negra på maten som skal grilles, grill, servér og nyt!
Oppskrift på grillet svineribbe, som vist på bildet, finner du i boken Mexican Mama på side 110, sammen med mange andre fristende meksikanske retter.
Mexican Mama, slowfood servert ganske raskt, er en reise i dufter og smaker fra det meksikanske kjøkkenet.
Boken er skrevet og komponert av Tone Dahl & Lisa Westgaard, og publisert av Cappelen Damm.