Tacokrydder
Oppskrift fra boken Mexican Mama.
Du trenger:
- 2-4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ts tørket meksikansk oregano (klikk her) Bruk litt mindre dersom du ikke har den meksikanske varianten
- 1 ts malt spisskummen* (eller 1 ts spisskummenfrø, ristet i panne og malt)
- 1 ts malt koriander* (eller 1 ts korianderfrø ristet i panne, og malt)
- 2 ss paprikapulver*, gjerne røkt
- 1-2 ss Chipotle / Ancho (eller annen chili) i flak, pulver eller en kombinasjon. Du finner tørket chili her.
- 2 ts havsalt
*Spisskummen, koriander og paprika (røkt og urøkt) finner du i butikken vår på Sunkost Gunerius, eller andre dagligvareforretninger. Krydderblandingen består av frisk hvitløk, og må derfor oppbevares i kjøleskap. Hvis du ønsker å lage krydderblandingen med hvitløkspulver kan du smake deg frem til din egen variant med for eksempel 1-2 ts hvitløkspulver.
Oppskriften finner du på side 133 i boken, som du får kjøpt hos oss på Sunkost Gunerius, eller her.
Mexican Mama, slowfood servert ganske raskt, er en reise i dufter og smaker fra det meksikanske kjøkkenet.
Boken er skrevet og komponert av Tone Dahl & Lisa Westgaard, og publisert av Cappelen Damm.