Kaktus
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Hvordan lager man ekte maistortillas med Masa Harina? Enkelt!
Her er en step-by-step guide til perfekte hjemmelagde tortillas.
Oppskriften gir 10-12 medium store tortillas, og er forøvrig helt naturlig glutenfri!

Du trenger: 

Ingredienser:
Masa Harina f.eks. Hari Masa


- Vann

- Salt (valgfritt)

Utstyr:
Tortillapresse

- Stekepanne, helst støpejern

Fremgangsmåte:

1. 1 kopp Masa Harina + ca. 1 1/3 kopp lunkent vann. 





  

2. Hell i mesteparten av vannet og bland med hendene. Her kan man valgfritt ta i en klype salt.
Noen foretrekker med salt, andre uten. Et tips er å tenke på hva man skal fylle tortillaene med,
er det mye salt i toppingen, kan man droppe salt i deigen. 

Etter en stund kan du kna deigen til en myk deig som ikke setter seg fast i bollen eller fingrene.
Tilsett mer av vannet underveis dersom deigen ikke er myk nok.
I dette tilfellet var det kun bruk for ca. 1 kopp vann. 

 



3.
For best resultat anbefales det å dekke til deigen med et dampet håndkle i 15-20 min.

Dette gjør at melet trekker til seg all fuktigheten og blir fullstendig rehydrert. 




 

4.
Rull ut deigen til flere små baller, på størrelse med en golfball eller en liten lime. 





 



5.
Dekk til over- og undersiden av tortillapressen med plast (f.eks. fra en brødpose),

plasser deigen litt nærmere hengslene enn midten og press den lett ned for å gjøre den flatere.
Press håndtaket forsiktig ned, ikke av full kraft. Tortillas skal ikke være helt flate, men noen millimeter tykke.
For å få en jevn form kan det hjelpe å presse forsiktig, flippe tortillaen og presse forsiktig igjen.
Dette er en øvingssak!




 

6. Tortillaen går rett fra pressen til pannen, det lar seg ikke gjøre å presse alle flate før man begynner å steke,
dette må gjøres parallelt!
Legg den ene siden av tortillaen i hånden mens du forsiktig drar av plasten på baksiden,

ta forsiktig tak i toppen av tortillaen og legg den i pannen.
Tortillas skal stekes i en glodvarm tørr panne, slik: 
1. minutt på den ene siden
1. minutt på den andre siden
1/2. minutt på den første siden igjen
Etter tortillaen er snudd for andre gang kan man forsiktig tappe på den slik at det former seg luftbobler.
Dersom hele tortillaen blåser seg opp har man en perfekt deig.


7.
Legg den ferdige tortillaen i et tørt håndkle eller en tortillavarmer før du steker en ny. 





Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke